Els Miedema – een profiel

Als ik bezig ben met het begeleiden van mijn klanten of ik geef een cursus, dan merk ik telkens weer hoeveel je kunt betekenen als organizer.
Ik kan bij mijn werk gebruik maken van heel uiteenlopende ervaringen.

Aanvankelijk ben ik opgeleid als bioloog aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Een echte bèta-opleiding waarin analyseren en structureren een belangrijke rol spelen.

Ik specialiseerde me in de taxonomie, de wetenschap van het ordenen en naamgeven van planten en diersoorten. Ordenen heeft natuurlijk ook veel te maken met analyseren en structureren.
Ik heb een aantal jaren gewerkt aan de taxonomie van roofmijten, kleine spinachtige diertjes die worden gebruikt voor de biologische bestrijding van plagen in kassen en boomgaarden.

Na een aantal jaren heb ik een tweede studie gedaan, documentaire informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Dit vakgebied houdt zich bezig met het vergaren, toegankelijk maken, beschikbaarstellen en beheren van documentaire informatie. Een term die veel omvat: boeken, tijdschriften, artikelen (digitaal en op papier), museale objecten. Kortom: alles waarover informatie beschikbaar is, en de methodieken om deze te beheren en toegankelijk te maken.
Als documentaire-informatiekundige heb ik adviezen geschreven voor het toegankelijk maken van wetenschappelijke informatie en heb ik een aantal jaren gewerkt aan het gegevensmanagement van Staatsbosbeheer.

Nadien ben ik een aantal jaren conservator/collectiebeheerder geweest van een natuurhistorisch museum. Naast registratie, beheer en beschikbaarstelling van de collectie kwam hier ook veel organisatorisch werk aan te pas.

In 2001 voltooide ik mijn opleiding als organizer bij IBT (Institute for Business Technology) en ben ik gestart met Miedema Ruim op Tijd.
Mijn werk als organizer heeft me tot nu toe bij de meest verschillende organisaties en bedrijven gebracht: gemeentes, overheidsorganisaties en onderzoeksinstituten, kleine non-profit-organisaties, ZZP-ers (zelfstandige onderzoekers, collega-coaches, kunstenaars).

In elke nieuwe situatie is een nieuwe analyse van de werksituatie nodig, niet alleen van de betreffende afdeling of projectgroep, maar ook die van de individuele medewerkers.
Dat maakt het werk voor mij zo boeiend. Elke keer is anders en ik krijg de kans veel interessante mensen als klant te ontmoeten.

Els-Miedema-2015-02-print

In mijn vrije tijd ben ik actief als zangeres een groot klassiek zangkoor.
Ook geef ik bij het Utrechts Landschap als gids rondleidingen in het prachtige natuurgebied De Blauwe kamer (bij Rhenen) en op excursieboot De Blauwe Bever die tochten op de Rijn maakt.

 

 

Reacties zijn gesloten.